Slatiňany – Slabší konkurence a méně startujících, celkem 124 na obou tratích, se sešlo na dubnové Malé ceně Monaka. Nelze se divit – v nedalekém Hradci Králové byl Koloběh a na ještě bližší Kunětické hoře nový krosový závod.

Absolutním vítězem na desítce se stal Josef Šutera z Atletiky Polička za 37:20 minuty. „Do konce závodu jsme běželi ve třech. Závod jsem rozhodl až v posledním seběhu necelý kilometr před cílem,“ řekl v cíli vítěz.

Na druhém místě doběhl pardubický orienťák Petr Zvěřina a třetí byl domácí Václav Rohlík. „Dneska byla velká šance vyhrát celkově, to se nebude jen tak opakovat. Bohužel v závěru mě nebylo nejlépe a musel jsem zvolnit, škoda,“ dodal Rohlík.

Na startu tentokrát chyběli manželé Kalní, zřejmě únava po sobotním půlmaratonu, i když na Petra jsem se obzvlášť těšil. Takže soutěž žen neměla tradiční vítězku Jitku Kalnou, ale tentokrát vyhrála bezkonkurenčně Martina Zvěřinová z OK Loko Pardubice 42:08. Martina se tento měsíc zúčastnila Mistrovství Evropy v orientačním běhu v Portugalsku, kde vedle individuálního startu běžela i v české A štafetě.

Za ní doběhly závodnice z Hradce Králové Pavla Myslivcová za 45:53 a Michaela Lánová za 46:05.

Retro závod vyhrál po třetí za sebou Jiří Nešpor z Chlumce nad Cidlinou za 54:31.

Absolutní vítězkou běhu na 3,6 kilometru se stala žákyně Eliška Remarová z Chotěboře za 14:40 před jejím manažerem Josefem Schwarzem – 14:47.