Na 240 účastníků všech kategoríí se sešlo na 2. ročníku Velikonočního půlmaratonu v Prostějově. Pro zdejší Maratonský klub Prostějov, který od začátku při svých akcích propaguje myšlenku RUN FREE, to byl náročný úkol, protože oproti prvnímu ročníku stoupl počet běžců na trojnásobek a na start přišlo více než 80 příchozích “neregistrova­ných” běžců.

Kromě tradičních dětských běhů, ve kterých byly připraveny medaile a sladké odměny pro všechny účastníky, se v hlavním závodě běžel půlmaraton a 12 km.

Nová, jednookruhová trať byla vyměřena v atraktivním prostředí lesoparku Hloučela a přilehlých cyklistických stezek a díky laskavosti a vstřícnosti Policie České republiky byla ne všech klíčových místech zajištěna maximální bezpečnost účastníků.

147 běžců na hlavních tratích vyrazilo za krásného počasí zlepšovat svoje výkony a na rychlé trati se to celé řadě povedlo. Pro pořadatele ale zůstává nejcennější účast těch, kteří si přišli zkusit zaběhat uplně poprvé a v cíli nemohli sami uvěřit, že uběhli půlmaraton.

To nijak nesnižuje nádherné výkony Ondry Horáka a Marušky Delingerové, kteří na akce Maratonského klubu už jezdí pravidelně, a kteří si společně odnesli vítězství mezi muži a ženami.

Rádi bychom udrželi pohodový a tak trochu “nezávodní” charakter našich akcí, aby si k nám běžci jezdili zaběhat jen tak.

Martin Plachý