Kdo si myslel, že Ottův běh bude nuda, velmi se mýlil. Zkušení organizátoři, které nepotkáme v zákulisí jen této běžecké akce, zajistili všem účastníkům 14. ročníku Ottova běhu skvělé zázemí a nezaměnitelnou atmosféru.

Nikomu z přítomných nevadila jarní přeháňka a v 10 hodin se závodníci (celkem 71) vydali na trať vedoucí kopcovitým přírodním parkem Smetanka. Dobře značených 3,9 km se skládalo s technických seběhů, výběhů, pěšin i panelové cesty.

Absolutně nejrychlejším byl dne 15. března 2014 Miloš Kratochvíl z Hvězdy SKP Pardubice – v okamžiku proběhnutí cílem ještě netušil, že překonal 2 roky starý traťový rekord Estonce Romana Fosti. Čas pardubického atleta činil 13:07, Estonec běžel za 13:24.

Letošní vítěz řekl: „Zimní příprava v kopcích se mi dnes vyplatila, ale soupeři nebyli vůbec snadní.“ V konkurenci žen obstála nejlépe atletka Katarína Bel'ová za Spartak Praha 4. Před závodem prohlásila, že běh absolvuje pouze jako trénink, ale s výsledným časem byla spokojená a z vítězství měla samozřejmě radost.

Vyhlašování proběhlo od juniorek k trvalkám a následovali junioři až veteráni. Nejstarší účastník byl stejně jako první tři ve všech kategoriích odměněn věcnou cenou. Následovala tombola plná čokolády a vitamínů. Ten, kdo náhodou nic nevyhrál, byl pořadateli také dodatečně sladce obdarován. Všichni s chutí zapózovali na závěrečné společné fotografii, která bude zařazena do pečlivě vedené kroniky.

Těšíme se na další ročník, kdy vzdáme v pražské čtvrti Hrdlořezy hold československému maratónci a rekordmanovi Ottovi Puteanym.

Výsledky