V neděli 16. března 2014 v pravé poledne odstartuje na náměstí ve Mšeně druhý ročník Boreckého půlmaratonu, který se svými přáteli z fotbalového klubu Velký Borek pořádá ultramaratonec Martin Hunčovský. Aktuálně je zaregistrováno 272 běžců, což je oproti účasti v 1. ročníku (23 běžců) nárůst více než desetinásobný.

Na své si přijdou především milovníci tras v terénu a krásné přírody. Poběží se po delších rovinatých úsecích, ale závodníky čekají i krátké prudké výběhy či seběhy. Profil bude vesměs mírně zvlněný – zhruba 2/3 tvoří lesní a polní cesty, zbylá 1/3 povede po asfaltu a silnicích 3. třídy.

Na trase vedoucí malebnou krajinou CHKO Kokořínska budou připraveny 3 kontroly, které poslouží zároveň jako občerstvovačky a ošetřovny pro případ náhlých potíží a základního ošetření. Těsně před cílem ještě závodníci oběhnou jeden okruh po fotbalovém hřišti Velký Borek, kde jim pak už bude k dispozici veškeré zázemí – sprchy, hospůdka, atrakce pro děti a ve 14:30 hod. zde proběhne i vyhlášení cen.

Ocenění získají 3 nejlepší ženy a muži v absolutním pořadí, dále pak vždy 3 nejlepší v jednotlivých kategoriích. Pro rodiče a potomky je určena kategorie běžeckých dvojic, jejichž výsledné časy sčítají. Ze všech startovních čísel bude vylosována hlavní výhra a každý účastník navíc obdrží originální diplom a pamětní medaili.

Přijďte a užijte si atmosféru malého závodu, který vám může zároveň posloužit jako ideální test formy na dubnový půlmaratón v Praze. Těšíme se na vás! Veškeré informace najdete zde www.sksvborek.webnode.cz/maraton