Hradec Králové – Předposledním závodem pokračovala Zimní hradubická liga východočeských orientačních běžců. V neděli jím byl Brutus kros v lesích v Hradci Králové – Roudničce.

Pořadatelé z OK 99 HK připravili okruh o délce 2,2 kilometry. Byl to klasický orienťácký krosík. Takže z lesní cesty naskrz terénem na jinou cestu, prostě masíčko. A do toho dva husté kopečky, pro průměrného běžce těžko běhatelné.

Hlavní závod s intervalovým startem na 8,8 kilometru vyhrál za 38:47 minuty Eduard Šmehlík z hradecké Slavie, takže mu to dělá v průměru dost přes čtyři minuty na kiláček. Eda si tímto umístěním vybojoval druhé místo v celoroční soutěži. Před druhým oddílovým kolegou Vojtěchem Netukou měl téměř čtyřminutový náskok.

V soutěži žen na tři kola proběhl opět souboj špičkových východočeských běžkyň Taťány Metelkové z Hradce Králové a Marty Fenclové z Pardubic. Marta vybíhala minutu před Táňou. V polovině závodu ji měla na dohled a při vbíhání do závěrečného kola šla Táňa před ní. Tři kola, 6,6 kilometru, dala za 30:15, tedy pod pět minut na kilák. Před týdnem šla silniční rovinatou desítku v Úpici za cca 36 minut. Druhá Marta Fenclová, která je jistou absolutní vítězkou Zimní hradubické ligy, dala 31:54.

Rodinný úspěch Metelků zvýraznili Ondřej, který vyhrál závod žáků na dvě kola a Michaela, která vyhrála běh žákyň na jeden okruh. Manžel Táni Pavel by jim to asi zkazil, takže cílem neproběhl.