Český běh žen 2014, který se koná 31. 5., přináší novinku v podobě dárkových poukazů na startovné. Výtěžek z nich bude použit na dobrou věc. Cena dárkového poukazu, je 150,–Kč. Zakoupit jej lze v informačním stánku u hlavního vstupu do nákupního a zábavního centra Forum Nová Karolina nebo prostřednictvím formuláře na www.ceskybehzen.cz od 18. listopadu. Na face booku akce budou lidé moci sami navrhnout a posléze také vybrat, na jaký účel budou peníze z prodeje použity.

„Ač jsme sami závislí na podpoře partnerů, jsme si vědomi, že jsou mezi námi potřebnější. Proto se o „zisk“ z prodeje dárkových poukazů na startovné chceme podělit,“ jednoduše komentoval Oldřich Zvolánek, předseda organizačního výboru akce a místopředseda Českého atletického svazu. „Protože ale chceme zároveň pomoci tam, kde ještě veřejnost – a ani my – nevíme, že je to také třeba nebo o tom víme méně, rádi bychom spolupracovali na výběru účelu použití z prodeje získaných prostředků s účastnicemi i fanoušky Českého běhu žen,“ dodal Zvolánek.

Ti, kteří mají ve svém okolí zajímavý projekt, který pomáhá, mají možnost napsat na facebook Českého běhu žen svůj návrh. Stačí uvést název projektu, popis jeho cílů, jeho realizátora, internetové stránky a důvod proč by bylo dobré jej podpořit. Ze všech návrhů vybere porota deset. Těchto deset bude zveřejněno na stránkách Českého běhu žen a prostřednictvím ankety bude moci každý vybírat, kterému subjektu či projektu připadne společně nastřádaná částku z prodeje dárkových poukazů.

Originální dárek nejen pod Vánoční stromeček lze pořídit od 18. listopadu. Tipy na skvělé projekty ve vašem okolí, které pomáhají tam, kde je třeba, lze posílat již nyní a to až do 31. 3. Podrobnosti najdete na www.ceskybehzen.cz.

Zdroj: Tisková zpráva