Pardubice – K drsné termínové kolizi došlo v sobotu ve východních Čechách. Téměř v jednu chvíli se uskutečnily závody v Novém Městě nad Metují, Líšnici a Pardubicích, oba navíc zařazené do Iscarex cupu. A to hned vedle byl ještě Běh na Praděd. Nejblíž jsem to měl do Pardubic, které byly navíc zařazeny i do běžecké Velké ceny východních Čech, a proto o nich.

Z toho pohledu museli být Pardubáci spokojeni, protože v hlavním závodě Velké Pardubické cross-country nastoupilo padesát vytrvalců a zhruba dvakrát tolik běželo lidový běh. A nechyběla kvalita.

Do Pardubic dorazila výprava v barvách Bardějova, ale v ní se skrývali závodníci z bývalého Sovětského svazu nebo Polska, kteří poběží v neděli v Uherském Hradišti.

Na desetikilometrové trati vyhrál bezkonkurenčně Roslan Piečnikov za 30:33. O druhé místo bojovali závodníci Hvězdy SKP Pardubice. Nakonec měl více sil Pavel Dymák – 31:10, který o půl minuty porazil Jana Janů.

Dále následovali bardějovští Roman Arbet – 32:45 a Orest Babiak – 32:46, nejlepší čtyřicátník.

Padesátníky vyhrál Václav Kubr z Hvězdy za 41:20 a šedesátníky Jiří Čivrný ze Slovanu Liberec za 37:28. Sedmdesátníci místo čtyř kol běželi jenom tři a na této trati vyhrál Matěj Jelínek z Hvězdy za 37:30.

Ženy čekaly dva okruhy a po výborně zaběhnuté desítce na dráze v týdnu potvrdila formu Marta Fenclová z AC Pardubice za 18:17. Pouze čtvrtinu závodu jí stačila druhá bardějovská Darja Stolarčuk za 19:26.