Pardubice – V životní formě letos závodící Radek Hübl z Ústí nad Orlicí, mimo jiné téměř jistý vítěz letošního Iscarex Cupu, člen vítězně štafety na nedávném Bobr Cupu, kde byl v týmu s cyklistou Jardou Kulhavým, se stal vítězem středečního dráhového běhu na deset kilometrů na pardubickém tartanovém oválu Hvězdy SKP Pardubice, zařazeném do Iscarex Cupu.

Porazil o deset sekund domácí vytrvaleckou „hvězdu“ Jana Janů. Oba se spolu nedávno utkali na Běchovicích a doběhli ve shodném čase 32:08 na sedmém a osmém místě.

No dovolím si srovnat oba závodníky i jinak. Usměvavý Honza, letošní člen družstva mistrů světa v běhu do vrchu, umí staršího vždy pozdravit. Včera při příchodu Radka šlo proti němu několik běžeckých fotrů, ale on nedokázal na ně otevřít pusu, reagoval až když jeho pozdravila zralá čtyřicátnice. Myslím si, že velikost závodníka je i v jeho chování.

Jinak pořadatelé z Hvězdy SKP Pardubice si tradičně mákli. Uspořádali celkem tři samostatné běhy.

První pro nedočkavé, zde závod nakopla nakonec celkově třetí v tomto rozběhu, ale i třetí v pořadí žen, Anna Krátká z Hvězdy – 40:26. Přejela ji vzorně spolupracující dvojice David Kulhavý s Pavlem Novákem – oba 39:42.

Druhý pro běžce nad 40 minut vyhrál Miloš Žíla z Bystrého u Poličky za 37:26.

V hlavním závodě vyhrál výše zmíněný Hübl. V něm nastoupily i dvě nejlepší ženy. Celkově čtrnáctá Marta Fenclová z AC Pardubice dala 36:20 a hradecká Denisa Kozáková závodící rovněž za Hvězdu 38:43. Závodů se zúčastnilo téměř 70 vytrvalců.