Zlín – Po jarním půlmaratonu uspořádal Sri Chinmoy Marathon Team v neděli 29. září podzimní Chinmoy 1/2 maraton, který se konal opět v průmyslové zóně v Příluku u Zlína na rovinatém asfaltovém okruhu dlouhém 2393 m. Tohoto závodu, který byl 11. v pořadí zlínské běžecké soutěže, se za krásného jasného počasí s teplotou cca 12°C zúčastnil s mezinárodní účastí rekordní počet 117 běžců – 24 žen a 93 mužů.

Od startu se do samostatného úniku vydal Svatopluk Janečka (SKI Tourist Velké Karlovice) a v úvodu 2 kola měl před pětičlennou skupinkou pronásledovatelů i přes mírný boční protivítr na dlouhé cílové rovince náskok už cca 100 m. Celý závod si odtáhl sám a přehledem s náskokem 3 minut zvítězil s časem 1:15:50.

O druhém místě se rozhodlo ve druhém kole, kde se roztrhala hlavní skupina, z níž společně běželi už jen Jiří Vlček (Prometal Slavičín) a Matthew Smith (Tri LAMY Brno). Jiří Vlček ve třetím kole začal zrychlovat, vypracoval si na Matte Smith 30 sekundový náskok, který si ohlídal až do konce a do cíle u občerstvovačky doběhl v čase 1:18:50.

Mezi ženami se od startu dostala do vedení Agnikana Šenkýřová (Sri Chinmoy Marathon Team) a s přehledem za 1:29:54 zvítězila před druhou Karolínou Lečbychovou – 1:31:51 (Titan SC Zlín) a s mírným odstupem třetí Simonou Švecovou – 1:32:19 (Author Tufo TRI Life Zlín / TJ Jiskra Otrokovice).

Po závodě byl v prostorách firmy MADAL BAL, kde byla rovněž prezentace a zázemí závodu, připraven oběd pro účastníky a poté proběhlo vyhlášení 3 nejlepších mužů a žen.

Pořadatel Sri Chinmoy Maratón Team děkuje všem za účast, pomoc a skvělou atmosféru.

Dále také na webových stránkách pořadatele http://cs.srichinmoyraces.org/…maraton_zlin, který rovněž pořádá každou první sobotu v měsíci i méně náročné dvou mílové běhy, při kterých na každého v cíli čeká teplý lívanec.

Po třítýdenní pauze bude seriál pokračovat v neděli 20. října, kdy Atletický klub PSK Zlín pořádá ve středu Zlína na Náměstí Míru 66. ročník městského běhu „Přes valašské kotáry – běh Zlínem“ Memoriál Gustava Bělského.

Těšíme se na vaši účast !

Další závody započítávané do seriálu 2013:

  1. Běh Zlínem (Zlín, 20.10.)
  2. Luhačovický běh Kerteamu (Luhačovice, 26.10.)
  3. Mikulášský běh (Zlín – Příluky, 7.12.)
  4. Štěpánský běh (Zlín – Příluky, 26.12.)
  5. Silvestrovský běh (Zlín, 31.12.)

Další podrobnosti, informace o seriálu, pravidla, propozice jednotlivých závodů, historii najdete na webových stránkách této soutěže na www.behyzlin.estranky.cz.

Za pořadatele ing. Zbyněk Raška, tel. 604 641 435