Heřmanice – Ústeckoorlický Jiří Miřejovský a Adéla Stránská se stali absolutními vítězi běhu Heřmanická osmička.

Závod se uskutečnil na tradičním členitém dvoukilometrovém okruhu. V jeho první třetině čeká startující ostré stoupání, v druhé seběh, a závěrečná část okruhu vede mírně do kopce po vrstevnici. To to vše čtyřikrát.

V první polovině závodu běžel na čele Jáchym Kovář z Jiskry Litomyšl, ale toho jako juniora čekali pouze dvě kola za 14:430, stejně jako Míšu Stránskou, setru vítězky, za 17:23.

Poté běžel jasně na čele šedesátičlenného pole hlavního závodu Jiří Miřejovský – 30:15, který vyhrál s více jak minutovým náskokem před Petrem Nechvílem z Chocně, Martinem Vackem z Iscarexu, nejlepší čtyřicátník, a Tomášem Kouřilem z Vysokého Mýta.

Soutěž žen zcela suverénně ovládla Adéla Stránská. Do posledního kola vbíhala s Vláďou Vacardou, v kopci mu lehce unikla a za pomoci sestry ještě náskok navýšila. Adéla je nyní nežhavější kandidátkou na celkové prvenství v Iscarex cupua a asi jedinou vážnou soupeřkou ji může být hradecká Denisa Kozáková, ale ta kopce neumí a rovinatých závodů v závěru poháru je minimum.

Za Adélou, 34:58, doběhly veteránky Anna Krátká z Hvězdy SKP Pardubice za 37:16 a Jana Matyášová z Dolní Dobrouče 38:33.