Brno – Propršela celá noc, naštěstí na startovním poli 46. ročníku Brněnské 25 se déšť nepodepsal. I když při rozklusávání chvíli mrholilo, tak závod se dal běžet v tílku a trenkách. Ani většinou asfaltový povrch nebyl pokryt kalužemi a trasa byla značena na výbornou. Před prvními běžci jel policista na motorce, kdykoliv cyklostezka křížovala silnici, policisté s pořadateli zastavili provoz, aby běžci proběhli bez zbytečného zdržování.

Na trati jsou tři otočky, díky čemu se běžci neustále potkávají, mají přehled o tom, jak se daří jejich soupeřům, kamarádům… Na zemi byly vyznačeny kilometry, to se hodí pro sledování tempa aniž by člověk musel vlastnit hodinky s gps.

Hned po startu se utrhla čtyřčlenná skupinka, kterou až do cíle vedl František Mahovský s Tomášem Ondráčkem, který pro zažívací potíže musel odskakovat a nakonec doběhl třetí. Na druhém místě mezi muži doběhl Aleš Palko.

V ženské kategorii nedala šanci soupeřkám Lucie Kolková, která se po závodě svěřila: „Na začátku jsem se napojila na zbytečně rychlou skupinku, tak jsem zpomalila na své tempo. Díky čemuž se mi běželo dobře až do 14 kilometru, kdy už to začalo bolet. Nikdy jsem takovou vzdálenost neběžela ani v tréninku. Trať byla dobrá i po tom dešti, jen ke konci bolelo koleno.“

O druhé místo mezi ženami to byl větší boj. Vítězně z něj vyšla Alena Krcháková a na krásném třetím místě doběhla Pavla Všetečková.

Závod byl podařený, přeci jenom za ty roky už to organizátoři mají v malíku, ani cyklisté nepřekáželi, těším se zase za rok a doufám, že nás poběží ještě víc.

Výsledky