Dobrošov – Vedro, hrozné vedro, si užili ve středu odpoledne účastníci dalšího závodu zařazeného do běžecké Velké ceny východních Čech. Závod se uskutečnil na kopci Dobrošov nad Náchodem a pořadatelem byl Pepa Kolísko, takže znalí vědí, že to bylo nejen běžecké, ale i orientační masíčko.

Letošní účast 40 vytrvalců maličko zaostalo za loňskou, ale přední závodníci Velké ceny tradičně nechyběli. V úvodu vystřelil do čela startovního pole domácí Jirka Doucha, ale záhy se ujal vedení hlavní favorit Marek Kincl startující za Sport Hotárek Náchod.

Na členité trati prodala své vrchařské schopnosti nejlepší žena Táňa Metelková z Hradce Králové, která doběhla na celkovém druhém místě. Nejlepší dva závodníci zdolali krosovou osmičku v čase pod třicet minut.

I druhé a třetí místo v soutěží žen patřilo borkám z kategorie 35 až 44 let, a to svitavské Anně Krátké startující za Hvězdu SKP Pardubice a Romaně Brumlichové z Hronova. Čtvrtá byla nejlepší mladá – Míša Lánová z Hradce Králové a pátá další veteránka Eva Vejběrová z CykloPokr Hradec Králové.