Pardubice – Dalibor Bartoš z Liazu Jablonec nad Nisou se stal celkovým vítězem Pardubické pětky na dráze, ve které startovalo ve třech rozbězích 80 závodníků a byla zařazena do Iscarex cupu 2013. Bartoš dosáhl času 16:07 a vyhrál o jedenáct sekund před domácím Milošem Kratochvílem.

V hlavním závodě nastoupila jako jediná žena hradecká Denisa Kozáková startující rovněž za Hvězdu a dosáhla nejlepšího ženského výkonu 19:05, druhou ženou Pardubické pětky byla vítězka prvního běhu Anna Krátká rovněž z Hvězdy za 20:01.

Závody, zejména první rozběh, se uskutečnily za tropického vedra. Podle výkonnosti. Ale třeba v posledním běžel vytrvalec přes třicet minut. První závodníci vyběhli už v 16:30, třetí závod se uskutečnil po 18.

V prvním rozběhu startovali i otec se synem Lepltovi, kteří běželi jen trojku. Mladý to řádně nakopl, ale nakonec závod nedokončil. Takže vítězem se stal chrudimský Pavel Novák za 19:49.

Nejpočetnější bylo v tomto závodě zastoupení žen. O vítězství bojovala od startu Anna Krátká a Hanou Jiráskovou. Za nimi se držela náchodská dvojice Romana Brumlichová a Erika Samková. V druhé polovině trati začala Krátká získávat navrch a doběhla celkově v rozběhu druhá. Jirásková ztrácela na třetím rozběhovém místě půlminutu. Byla asi i ráda, že tuto pozici udržela, protože výbornou koncovku předvedla Brumlichová, která doběhla pět sekund za Jiráskovou.

V druhém rozběhu běžel od startu do cíle na prvním místě Pardubák Kamil Bláha – 18:24. Nejlepší ženou druhého běhu, v rozběhu devátá, byla Ivana Duffová za 21:21, pro níž to pak znamenalo šesté místo v soutěži žen.

Nejstaršími účastníky byli Jirka Soukup, 86 let, 46:11 a Magdalena Jelínková, 68 let, za 34:05.