Prostějov – Na podzim roku 2012 založil Martin Plachý Maratonský klub Prostějov a 13. července 2013 tento běžecký oddíl pořádal první ročník amatérského běhu Repechy Run 22 km.

Běh startoval u prostějovského Domu dětí a mládeže, vedl lesoparkem Hloučela kolem Plumlovské přehrady a finišoval závěrečným 8-mi kilometrovým stoupáním repešským žlebem, unikátní trasou procházející vojenským újezdem do cíle před penzionem Lada v Repachách.

Ačkoliv se jednalo teprve o první ročník, na start se postavilo 72 běžců. Za slunečného počasí nejlepší běžec Ondřej Horák ze Šternberka dorazil do cíle v čase 01:27, nejlepší ženou byla shodou okolností jeho životní partnerka Marie Delingerová, která náročných kopcovitých 22 kilometrů zvládla za 01:47:30. Po cestě byly připraveny dvě občerstvovací stanice, v cíli každý běžec obdržel medaili a nechyběla ani tombola o knihu Born to run. Všichni běžci měli zajištěn i následný odvoz zpět do Prostějova.

První ročník běhu se tedy vydařil a nezbývá, než pořadatelům držet palce i do dalších ročníků. Určitě se jedná o závod s velkým potenciálem :-).


Autorkou příspěvku je JUDr. Lenka Wagnerová, členka Maraton klubu Seitl Ostrava, nadšená cestovatelka a milovnice bílého vína, odrůdy Veltlínské zelené. Své zážitky ze závodů prezentuje na svém blogu.