Náchod – Start závodu byl v osadě Peklo u Nového Města nad Metují, odtud se běží k rozhledně na vrchu Sendraž a pak zpět do Pekla, po jiné cestě. Lahůdkový je výlez po žluté turistické značce k vyhlídce Koníček a pak zase, tentokrát naštěstí po asfaltu, seběh do Pekla. A v závěrečném výběhu na Dobrošov byl přidán jeden seběh. Takže 13,1 kilometru se součtem stoupání 971 metrů.

Letos se naštěstí tento turistický pochod, tak to nazval můj kamarád, uskutečnil za ideální běžecké teploty, vloni bylo tropické vedro. Závod ovládli pardubičtí orientační běžci, manželé Zvěřinovi z týmu OK Loko Pardubice.

Petr Zvěřina tuto štreku zdolal za 65:30 minuty. Druhý byl Vojtěch Rybka z Českých Budějovic za 66:33 a třetí Marek Kincl ze Sportu Hotárek Náchod za 66:56.

Závod absolvovalo dokonce sedm žen. Vítězná Martina Zvěřinová vyhrála o parník. Časem 71:32 byla celkově mezi muži šestá. Druhá domácí Klára Přibylová za 80:26 a třetí Eva Štefcová ze Spartaku Police nad Metují za 88:26.

Vzhledem k tomu, že mezi doběhem prvního a posledního závodníka byla hodina a navíc místní restaurace byla vzhledem ke svatbě uzavřena, proběhlo netradičně vyhlášení výsledků. Pořadatel vystavil ceny a jak závodníci dobíhali postupně si každý něco vzal a v pohodě odjížděl domů. No za rok jsem určitě opět na startu!

Výsledky