Konopiště – Občas mě napadne vyrazit někam, kde jsem ještě nebyl. Neděle mi nabízela tři závody, ale všechny dost mimo. V Kravařích už jsem byl – bylo to tehdy super, v Jeseníku vloni – závod byl rovněž jedničkový, ale letos mě zklamalo přemístění závodu do Bobrovníku a navíc kolize s srazem motorkářů a asi nemožnost navštívit v rámci závodu lázně, takže nakonec volba padla na Konopišťskou desítku u Benešova u Prahy.

No dvouhodinová cesta byla na krev, to je tak když se vyjede pozdě. Těsně před jedenáctou jsem se motal po Benešově a naštěstí neunikl pozornosti hlídky Police ČR, asi kluci tušili alkohol, ale příčinou mé pomalé jízdy bylo hledání nějakého ukazatele, který by mě řádně navedl. Po zastavení jsem je odzbrojil slovy, „pánové vás mě seslalo samo nebe“. Když jsem jim vysvětlil svůj problém tak mi bylo opravdu pomoženo. A v 11 jsem dorazil do Konopiště, ještě najít prezentaci a v 11:15 měl být start. Naštěstí měl pět minut sekyru, ale stejně fofr.

Na startu dle čísel téměř 150 téměř vytrvalců. Závod na deset kilometrů se běží na třech okruzích kolem Konopišťského rybníku. V tropickém vedru byla většina trati ve stínu. Lahůdkový byl doběh každého okruhu. Neběželo se přímo, ale nejdříve čekalo startující zhruba třistametrové stoupání nad prostor startu a cíle a poté seběh do cíle a navíc taková malá motanice mezi lavičkami v tamním přírodním divadle.

V závodě vyhrál bezkonkurenčně Jiří Brychta v čase 33:37 minut. Celkově třetí byl nejlepší čtyřicátník Jiří Wallenfels – 34:17.

V ženách vyhrála chodkyně Lucie Pelantová v čase 37:59 minut. Mladší veteránky vyhrála Helena Poborská – 40:15 a starší dámy Karla Mališová za 44:35 minut.

Výsledky

Foto 123× – Zdeněk Kellner / Deník