Varnsdorf čeká v neděli 16. června obnovený Běh do vrchu na Hrádek, kde je bývalá vyhlídková restaurace, která se postupně rekonstruuje a nyní je přístupná pouze rozhledna a výstavní prostory.

Hlavní rozhodčí závodu Ladislav Kubíček nám v pátek uvedl: "Závod na 1 km startuje od bývalého internátu u obvodního oddělení PČR, stejně jako při posledním ročníku v roce 1985.

Pro předškoláky je určena trať 100 metrů, kategorie žáků 1. a 2. stupně ZŠ mají delší trať 300 a 600 m, a jejich start se posouvá dolů po trati 1 km."

Prezentace od 9:00 hod. na parkovišti pod Hrádkem, start po jednotlivých věkových kategoriích od 10:00 do 11:15 hodin. Po doběhnutí posledního běžce se na trať vydají motocyklisté v rámci 1. ročníku akce Fichtl sprint na Hrádek. Obě akce probíhají v rámci oslav 10. výročí znovuotevření vyhlídky a jsou součástí Varnsdorfských městských slavností. Tak uvidíme, jak se premiérový ročník těchto akcí povede.

Propozice závodu

Odkaz na stránky vyhlídky


Autorem článku je Pavel Vodička, varnsdorfský běžec, který se specializuje na střední a dlouhé tratě. Za běžeckým adrenalinem se vydává čas od času i přes půl republiky. Absolvoval obor cestovní ruch na Vysoké škole obchodní v Praze.