Chábory – Jiří Miřejovský z Ústí nad Orlicí a Táňa Metelková z Hradce Králové se stali bezkonkurenčními vítězi Běhu areálem zdraví v Cháborech u Dobrušky.

V závodě zařazeném do Velké ceny východních Čech v bězích byl Miřejovský na tří okruhové jedenáctikilo­metrové krosové trati úplně v jiné běžecké dimenzi než jeho soupeři.

„Utekl nám hned po startu a na prvním kilometru měl stometrový náskok,“ řekl v cíli Jan Vejběra, druhý muž v kategorii 45 – 54 let. S více jak dvouminutovou ztrátou byl druhý Marek Kincl a třetí Michal Kábrt.

Podobně probíhal závod žen. Metelková ulétla všem. V cílovém strmém klesání si běžela pro druhé místo Hana Jirásková a zhruba deset metrů za ní bojovaly třetí flek Romana Brumlichová a Tereza Tobišková.

Co se však stalo! Cíl není přímo na okruhu, ale je nutné do něj odbočit do pravého úhlu vlevo, kde je po deseti metrech, navíc schován za budovou hasičské zbrojnice. I když opět na startu na toto pořadatelé upozorňovali, Jirásková pokračovala rovně. Zmatená Brumlichová nevěděla co má dělat a nakonec tedy uhájila pozici před Tobiškovou a nečekaně ji doslova spadlo do klína druhé místo.

Foto 148× – Tomáš Vašíček