Zlín – V sobotu 8.června za jasného počasí s teplotou 22°C uspořádal SOBZ Zlín 32. ročník Lesní hodinovky. Šestý závod, započítávaný do zlínského běžeckého seriálu přilákal do Zlína na 60 účastníků.

Ti měli celkem jednoduchý úkol – během 60 minut absolvovat co nejvíce krát téměř rovinatý cca kilometrový okruh, který vedl převážně po úzké pěšině v lese na kopci nad Lesní čtvrtí.

Po startu poblíž altánku U Spáleného dubu se startovní pole muselo brzy poskládat za sebe na pěšinu, která byla po deštivém týdnu na pár místech dost podmáčená a rozbahněná.

Už po 4 km měl výrazný náskok Svatopluk Janečka z kategorie muži B (40 až 49 let) a s výkonem 16 100 m se také s přehledem stal absolutním vítězem.

V ženské kategorii rovněž bezpečně zvítězila Karolína Lečbychová (TITAN SC Zlín) z kategorie ženy A (do 39 let), která za 1 hodinu uběhla 14 140 m.

Rekord trati 17 980 m z roku 1996, jehož držitelem je Martin Sadílek tak i po tomto ročníku odolal a už 17 let, vlastně 18 let bude čekat na nové jméno svého přemožitele.

Výsledky závodu sponzorovaného triatlonisty Trilife Zlín a fotogalerie najdete na www.behyzlin.estranky.cz

Dalším závodem, kde by jsme vás chtěli pozvat je Zámecká 5, která se koná v pátek 14. června v zámeckém parku v Holešově (viz. samostatná pozvánka).

Zlínský seriál určený všem běžcům, od rekreačních až po závodníky, bude pokračovat už ve středu 19. června opět ve Zlíně. Tentokrát ale na tartanu Stadiónu mládeže, kde se uskuteční Běh Olympijského dne. Během dopoledního programu od 8 do 12 hodiny zde bude závodit mládež ze základních a středních škol na 1000 až 1500 metrů a v 17:00 bude odstartován náš závod na 5 km.

Těšíme se na Vaši účast !