Náchod – Běžecká Dobrošovská potěšeníčka pokračovala závodem opět trefně nazvaným Pekelské lávky a starou vojenskou cestou, s podtitulem přes Pepinovu, to je název dle pořadatele, a Pekelskou lávku, přes Peklo na Dobrošov.

Takže start v Náchodě u zimního stadionu a poté šest kiláčků po proudu Metuje, po cyklostezce většinou, přes dvě výše zmíněné lávky, do osady Peklo. Odtud následovalo zbylých sedm a půl kilometru neustálým stoupáním po staré vojenské cestě na vrchol Dobrošova. Celkové převýšení, jehož většinu si startující dali v druhé polovině závodu, přes tři sta metrů, takže slušný běh do vrchu.

Závod byl zařazen do Velké ceny východních Čech v bězích, takže nakonec dorazilo 35 vytrvalců. No ti klasičtí sběrači bodů byli na místě včas. Někteří místní přicházeli, když už se mělo startovat. No on byl i trochu problém, že byly uvedeny dvě doby startů, a to 17:15 a někde o čtvrt hodinu později.

Pořadatel Josef Kolísko to vyřešil lišácky. Do závodu byli zařazeni všichni. Ti kteří se nestihli přihlásit zařadil do kategorie Last minute, bez přihlášky, a nakonec vydal výsledky s řádně přihlášenými i Last minute, a pořadí v kategorii si pak musí každý dohledat… Třeba v naší byl uveden druhý a třetí, chyběl mi tedy vítěz, ale ten byl Last minute.

Celkovým vítězem se stal Marek Kincl za 49:10 minuty a první ženou byla Romana Brumlichová za 59:13.

Fotogalerie – M. Vašíček