Mnichovo Hradiště – Jak probíhá nyní teoretická příprava před závodem? Ranním poslechem rádia. Jablonec nad Jizerou v šest hodin hlásil třetí povodňový stupeň.

Takže jedeme do Mnichova Hradiště, to by se mohlo ještě dát, než tam ta voda dorazí.

Celý obrátkový závod na 25 kilometrů, který startoval v deset hodin, vede totiž po břehu řek Jizery a Mohelky. V první polovině tekla voda přes silnici mírně, v druhé to už připomínalo brodění a po proběhnutí vytrvalců byl na ní provoz kvůli povodni uzavřen!

Po startu usilovala o prvenství trojice závodníků a podle očekávání bezpečně vyhrál za hustého deště čtyřicátník Mulugeta Serbessa za 1:26:36 hodiny. Překvapivě druhý doběhl nejlepší muž do 40 let Daniel Kupidlovský a až třetí, poslední v čase pod 1:30, Jiří Wallenfels.

Pro zajímavost je nutné uvést, že v tomto závodě byl v osmdesátých letech dosažen na našem území nejlepší čas na 25 km, a to Stanislavem Táborem, který zaběhl pod 1:16 hodiny, rekord žen drží legendární Vlasta Rulcová časem pod 1:34, což by dnes s přehledem znamenalo čtvrté místo celkově.

Veteránka Anna Krátká z Hvězdy SKP Pardubice vyhrála soutěž žen za 1:52:10 a bylo to její čtvrté prvenství v řadě. Druhá doběhla nejlepší z kategorie do 35 let Anna Křížová z Komárova za 2:11:00 a třetí další veteránka Jana Lenčová za 2:20:29.