Čeladná – V sobotu 15. června 2013 se na Čeladné uskuteční charitativní běh či pochod, jehož výtěžek bude odeslán na pomoc čtyřleté holčičce ze srbského města Niš. Ta již rok leží upoutána na lůžko v rodině žijící ve velice špatných životních podmínkách. Malá Jovanna potřebuje především přenosný kyslíkový resuscitátor k umělé plicní ventilaci, aby s ní matka mohla hýbat a vynášet ji ven.

Pokud tedy chcete podpořit konkrétní dobrou věc, přijďte si zaběhat či se projít a uděláte tak i něco pro své zdraví!

Začátek akce s registrací účastníků se bude konat 15.6. 2013 od 9 hodin do 10,30 hodin na parkovišti u tělocvičny, kde po dohodě s Obecním úřadem Čeladná bude pro startující vyhrazen celý prostor za tělocvičnou k parkování aut. Startovné bude dobrovolné a celá jeho výše spolu s návštěvní knihou bude odeslána srbské rodině na pořízení dýchací bomby pro Jovannu.

Účastníci se mohou přihlásit do jedné ze dvou tras:

1. Hlavní samostatná běžecká trasa, délka 10,9 km

2. Rodinná pochodová trasa, délka 6,4 km

Start i cíl bude připraven v registračním místě. Trať bude značena fáborkami a po cestě budou rozmístěny hlídky. Děti do 15 let se mohou zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby. V cíli bude pro děti připravena sladká odměna a pro všechny sportovce čaj a voda zdarma.

Charitativní běh nebude závodním během či pochodem, čas se bude měřit každému běžci nebo rodinné skupině pro zapsání do návštěvní knihy. Celá akce proběhne pod záštitou Sboru Církve bratrské ve Frýdlantě n.O., jejíž pastor Lubomír Hlavačka řekl: „Je to pěkná pomoc těžce postiženému dítěti v Srbsku a navíc umožní účastníkům z Čeladné a okolí prožít zajímavé společné chvíle s rodinami a přáteli.“

Běh či pochod pro Jovannu se uskuteční za každého počasí. Více info a číslo účtu na: www.cb.cz/frydlant.

Srdečně tak zveme všechny lidi dobré vůle, přátele, kamarády a sportovce!

Za pořadatele Renata Chromčáková