Neveklov – Mnoho běžců jezdí na závody kvůli skvělé atmosféře. Ta je tradičně vynikající při Neveklovských bězích. Ačkoliv konkurence mezi dospělými běžci nebývá nejsilnější, dětí zde běhá více než hodně a atmosféra závodu pohltí každého.

Kdo si tedy chce užít den a s celou rodinou strávit sobotu ve sportovním duchu, měl by 8. června vyrazit do Neveklova na Benešovsku. Vše začne v dopoledních hodinách závodními tratěmi pro děti, které připravila obec Neveklov ve spolupráci s DDM Benešov a www.atletikaprodeti.cz.

A závod není jen pro ty nejrychlejší, protože si každý běžec či běžkyně odnesou památeční plaketu s logem závodu. V cíli bude bohaté občerstvení – párků bude dost, stejně jako piva a limonády, ti nejrychlejší se mohou těšit i na ocenění na stupních vítězů.

Zaregistrovat se je možné již dnes přes e-mail neveklovske.behy@seznam.cz nebo v den závodu na hřišti v Neveklově, kde se závod poběží. Ačkoliv se koná teprve třetí ročník a nedá se tedy mluvit o letité historii, určitě i tento menší závod vedoucí lesem a parkem má něco do sebe, pořadatelé se na všechny závodníky i doprovod již dnes těší.

Web závodu


Autorem článku je Martin Singr, mladý běžec ze středních Čech. Nyní studuje ČZU v Praze a v tomto městě také trénuje, o víkendech jej lze vidět pobíhat v okolí Rychnova nad Kněžnou nebo Sedlčan.