V neděli 2. června se na trase mezi Zábřehem a Hoštejnem uskuteční 1. ročník Půlmaratonu údolím Moravské Sázavy. Poběží se převážně po rovině (na trase je pouze jedno lehčí stoupání mezi 5. až 6. km) a po asfaltu.

S výjimkou úvodního okruhu městem na závodníky čeká romantické říční údolí – trasa se vine mezi Moravskou Sázavou a železničním koridorem. Poběží se po málo frekventovaných silnicích, od Hněvkova po Hoštejn po úzké, účelové komunikaci s ideálním povrchem.

Po obrátce (resp. malém okruhu) v Hoštejně čeká na běžce při zpáteční cestě 2,5km úsek na zcela nové cyklostezce, vedoucí po bývalém drážním tělese.

Trasa půlmaratonu je certifikovaná – byla zaměřena úředním měřičem ČAS, panem Pavlem Frčkem (viz foto).

Měří přesně 21 097,5 m – v Zábřehu je tedy možno zaběhnout si oficiální časy do atletických tabulek!

Start i cíl závodu jsou v prostoru kolem zábřežského koupaliště a krytého bazénu (ulice Oborník a Havlíčkova).

Prezentace a zázemí pro účastníky (WC, sprchy) jsou v prostoru šaten venkovního koupaliště. K dispozici bude bufet s pivem a dalším občerstvením. Současně bude otevřen i krytý bazén.

Závod se uskuteční v rámci chlapáckých běhů na Šumpersku a Zábřežsku (www.chlapak.cz). Organizátoři děkují partnerům – Městu Zábřeh, Plaveckému areálu a KVS Šumperk.

Účastníky závodu musíme upozornit, že se poběží za plného silničního provozu – platí pro ně povinnost respektovat pravidla silničního provozu, dbát vlastní bezpečnosti a řídit se pokyny organizátorů!

Přijeďte do Zábřehu zaběhnout si osobák na oficiální trati 21 097,5 metru!

Foto trasy