Hanácká kojetínská desítka je novým závodem na střední Moravě a má předpoklad oslovit řadu běžců z tohoto regionu i blízkého okolí. Pro běžce je připravená trať v typické hanácké rovině a po šotolinovém podkladu. K tomu samozřejmě také bohaté občerstvení velmi příznačné pro zdejší srdečné a otevřené obyvatele.

Závod je sedmým v pořadí Středomoravského běžeckého poháru a na jeho organizaci se podílí řada zdejších subjektů.

Pokud se vám bude 10 km v Kojetíně zdát krátkých, máte možnost vyrazit na Ultramaratón Borák 2013 za Loštickým tvarůžkem, kde si můžete vyzkoušet svoji odolnost na 73 km dlouhé trati. I to je zajímavá nabídka, která jde teď hodně do módy.

Na severu Moravy se v malebném městečku Štramberk běží též v sobotu kopcovitá desítka po blízkém okolí a rozhodně je to velmi hezká trasa, na které uvidíte pořádný kus zdejšího zajímavého sepětí lidí s přírodou.

A v neděli pak další příjemný extrém opět na severní Moravě. Horský běh Veřovice-Velký Javorník v délce 25 km započítávaný jak třetí v pořadí do Tour de Beskydy 2013.

A pokud závodů nemáte dost a chcete otestovat svoji výkonnost i v týdnu, tak pro vás pořadatelé připravili běžecké vyžití i ve všední dny.

V úterý se běží druhý závod letošního Hraběnka cupu ze Skalního mlýna na Macochu.

Ve středu pak znovu zve Brňáky ke společnému tréninku Triexpert cup, tentokrát na Palackého vrch, kde je připravená trať v délce 7,1 km. Testem na dráze pak může být v tentýž den pětka ve Frýdku Místku.

No, a abych byl úplný, i když Vysočina už je pro mnohé z ruky, tak přece jen přidám, že v pátek se bojuje o body do poháru o Běžce Vysočiny ve 36. ročníku Stonařovských alejí ve Stonařově a to na trati v délce 15 km. Veškeré informace i o závodech v jiné části republiky pak můžete najít v termínovce na našem webu.