Týnišťské Šlápoty to není jen hlavní závod, letos 120 km, který absolutně vyhrála Hanka Váchová, ale tradičně v něm letos bylo několik kratších tras. A je to vždy pro účastníky neskutečný zážitek.

„Byly to strašné krpály, jezdila jsem z kopců po zadku, nahoru po čtyřech, jednou jsem visela z kopce a držela se jen větve, nohy ve vzduchu nad propastí, to jsem zabloudila, nějaký dobrák otočil šipku,“ řekla mi po dokončení jedna z účastnic.

Šedesátku se startem v Letohradě vyhrál Zdeněk Dvořák za 7:41 hodiny. Celkově druhá byla nejlepší žena Martina Trojáková – 7:51. V Litici nad Orlicí měla start trasa o délce 38 km, kterou dal Zdeněk Křivánek za 4:59.

Nejlepší ženy Romana Pavelcová a Romana Barvínková ze Žamberka dorazily na čtvrtém místě za 6:17. Tato sehraná dvojka spolu již dříve absolvovala třeba 40 km v rámci R60 a byla tehdy také nejlepší.

Barvínkovým patřila i nejkratší trať. Na 18 jm se startem v Kostelci nad Orlicí byl nejrychlejší Daniel Barvínek za 1:57 (na foto). Jeho brácha Štěpán Barvínek (11 let) byl třetím mužem tohoto závodu – 2:57 a doprovázel ho na trati jeho děda Jaroslav Kalous. A peckou na závěr je, že hlava rodiny Martin Barvínek dal 120 km za 27:36 hod.

Ženy na 18 km vyhrála Jana Poštová za 2:19 před pravidelnou bedničkářkou této tratě, šedesátnicí z Hradec Králové, Janou Janouchovou – 2:25.