Pořadatel ultra akce Týništské Šlápoty, hlavní trasa A má délku 120 km se součet stoupání 4 km, zveřejnil pracovní verzi trasy. Ještě ladí detaily.

Start trasy A bude v Polsku u vodopádu Wilczki, kam budou účastníci z Týniště nad Orlicí dovezeni autobusy. Mohutný vodopád je 22 metrů vysoký a v noci je navíc nasvícený. V době startu, ta je po půlnoci z pátku na sobotu 26. a 27. července, tam budou asi jen pořadatelé a závodníci. Po startu bude hned následovat pro zahřátí výstup na vrchol třetího nejvyššího pohoří v České republice, Kralického Sněžníku (1423 mnm), tedy 14 km se součtem stoupání 1300 metrů.

Poté se běží po česko polské hranici přes vrcholy Malý Sněžník (1326), Klepáč (1144) a Jelení vrch (936). Letos se nejde na Suchý vrch (995) v Orlických horách, ale na pod ním stojící a malinko menší Vysoký kámen (843) do Těchonína.

Odtud čeká ultráky další výstupy, a to na Studený (721) . Následuje průběh Letohradem, zde startuje trasa B,a poté taková poznávačka místních hradů či zřízenin – Žampach, Litice nad Orlicí (start trasy C), Potštejn, Velešov a k rozhledně ve Vrbici (cca 445) do Kostelce nad Orlicí (start trasy D).

V závěrečném úseku pořadatel slibuje tradiční lahůdku, a to výstup dlouhý 200 metrů s 60 převýšením. Cíl pro všechny trasy je v tělocvičně U Duby v Týništi nad Orlicí, kde v pátek večer proběhne prezentace trasy A. Tělocvičná má být pro závoďáky k dispozici do neděle do 15 hodin, ale pamatuji si ročník, kdy pořadatel čekal na bloudícího posledního účastníka na lavičce ve městě do pondělního rána a spolu pak odjeli prvním vlakem směr Praha.

Na start zbylých tří tras se musejí závodnicí dopravit sami. Trasa B má mít délku 62 km a součet stoupání dva kilometry a start v sobotu 27. července v Letohradě v 9 hodin. C je na 38 km, stoupání 1,1 km a start v Litici nad Orlicí v sobotu v 10 hodin.

Jako příjemné odpolední proběhnutí avizuje pořadatel trasu D, která bude mít start v sobotu v 12:30 hod v Kostelci nad Orlicí. I když by měla být trať už v rovině, Olaf zde našel součtem stoupání 300 metrů.