Někteří pořadatelé zveřejňují termín závodu několik týdnů před akcí. Tak tomu je třeba ve Svratce na Vysočině na jejich Vyking trailu a krosu. Vloni termín zveřejnili včas, ale nakonec akci zrušili. Takže po roční pauze to prý klapne v sobotu 16. listopadu.

Letos vedle klasických tratí maratonu, půlky, desítky a pětky bude připraven i ultra závod po Žďárských vrších.

Mekkou zimních běžců byl Srch u Pardubic, kde pořádali i zimní pětidílný pohár. Sezónu tam vždy odstartovali maratonem a půlkou na silnici. Před pár lety závod přemístili do místních lesů. A letos si akci převzal nový tým a bude ho pořádat v sobotu 2. listopadu.

Na pětikilometrovém lesním rovinatém okruhu se opět poběží půlmaraton, čtvrtmaraton a pětka. Stejně jako před rokem bude běh s pejsky na jedno kolo a štafetový závod na trati půlmaratonu.

Pořadatelé zveřejnili nyní info, že mezi všemi účastníky se budou losovat dva poukazy na běžecké boty jedné věhlasné značky dle výběru do ceny pěti tisíc korun.

V Hamru na Jezeře na Liberecku tradičně v listopadu, letos v sobotu 23. listopadu, se můžete potkat s očíslovanými čerty, jelikož se zde poběží Čertovskej Wintertrail. Tradičně budou připraveny dvě krosovové a členité tratě o délce pekelných 33,3 km a 16,6 km.

Mezi přihlášenými je už vítězka letního Ultratrailu na 66,6 km Olga Krčálové z Polné, která jde doslova v podzimních závodech od prvenství k prvenství.