Jívácký osadní kros má za sebou úspěšně 24. ročník. Chatová osada Jívák je na hranici okresů Nymburk a Mladá Boleslav, nedaleko je známější obec Loučeň.

Start byl společný, muži běželi 8,5 km, ženy se po čtyřce odpojili a šly 5,5 km. Většinou po lesních cestách, bylo to příjemně členité. Dohledal jsem, že nejlepší mužský čas je pod 30 minut a ženský drží Jana Lenčová za 21:53, dala ho dokonce dvakrát, která letos obhájila prvenství.

V hlavním závodě vyhrál pravidelný bedničkář, vloni druhý, Michal Kubíček z Mnichova Hradiště za 31:11. Druhý byl Jan Vanický za 34:31 a třetí nejlepší šedesátník Petr Louda z Jilemnice za 34:38.

Jana Lenčová žijící v Liberci má letos výbornou sezónu. V červnu v osobním rekordu za tropického vedra vyhrála Běh Lužanskými hvozdy. V červenci vyhrála závod Českého poháru v běhu do vrchu na Dvoračky, když porazila i nezničitelnou Taťánu Metelkovou.

Jivák si dal po příjezdu z dovči. „Na Madeiře jsme nachodili sto kilometrů se součtem stoupání šest kilometrů. Přijeli jsme v pátek ráno a ještě jsem stihla jít do práce.“ Jana vyhrála v čase 22:31. Druhá byla další žena ve vypsané kategorii do 49 let Markéta Vávrová za 24:26 a třetí nejlepší nad 50 let Monika Limberková za 25:12.