Bratři Bednarští ze Šumperku hájící barvy klubu Titan Trilife Zlín ovládli Welzlův kvadriatlon v Zábřehu.

Patnáctý ročník tohoto závodu v extrémním kvadriatlonu, vyhrál časem 1:18:02 Vojtěch Bednarský, druhou příčku vybojoval se ztrátou 4 minut a 6 sekund Václav Bednarský, třetí místo obsadil Martin Borák (Triman, 1:23:13).

Závod byl otevřeným mezinárodním Mistrovství České republiky v extrémním kvadriatlonu.

Vojtěch Bednarský se na start letošního Welzlova kvadriatlonu postavil s odhodláním podat co nejlepší výkon. S obhajobou prvenství ale nepočítal. Hlavně proto, že letos neměl kvalitní horské kolo.

Závod začal běžeckou částí. ,,Na začátku jsem běžel ve vedoucí skupině s Martinem Borákem, Davidem Jílkem a bratrem Václavem Bednarským. V závěru běhu jsme zůstali na čele s Martinem Borákem,“ zavzpomínal na začátek Vojtěch Bednarský.

Ten poté zvládl i plaveckou část, i když ve vodě ho atakoval David Jílek. Ve třetí části na kolečkových bruslích si věřil. ,,Na bruslích jsem jel v tempu, abych si na prvním místě vytvořil co největší náskok před závěrečnou jízdou na horském kole,“ prozradil pozdější vítěz.

Poslední část kvadriatlonu v Zábřehu jel na gravelovém kole.

,,Počasí nám moc nepřálo. Trasa byla velmi rozbahněná, protože před závodem pršelo. I v těžkém terénu jsem však jel naplno a dva kilometry před cílem už jsem věřil, že i letos závod vyhraju,“ přiznává Vojtěch Bednarský, který ve Welzlově kvadriatlonu triumfoval už podeváté v kariéře.

Závod byl složený z 3 kilometrů běhu, 600 metrů plavání, 10,5 kilometru jízdy na inline bruslích a 11 kilometrů jízdy na horském kole.

Trať vedla údolím Moravské Sázavy, ve vodní nádrži Nemilka, po unikátní cyklostezce na opuštěném tělese dráhy a částečně po zábřežské vrchovině. Trať běhu byla specifická třemi brody, proto když běžec přibíhal na hráz Nemilky byl ve stavu, jako kdyby absolvoval plaveckou disciplínu. Star i cíl závodu byl v areálu venkovního koupaliště v Zábřehu.