Pěkný kvapík čeká v následujících týdnech Velkou cenu východních Čech v bězích, a to nejen o víkendech.

Po čtvrtině soutěže vede v absolutním pořadí Jiří Čivrný před Kamilem Krunkou. V ženách Taťána Metelková před Denisou Kozákovou a Dagmar Kynčlovou, obě mají stejně bodů. Poslední proběhlé akce lze označit za úspěšné nejen počtem běžců, ale i díky perfektní práci pořadatelů. V Běhu choceňskými sady, obrátkové členité lesní patnáctce, vyhrál Bonifác Boháč, který v polovině závodu unikl Radku Hublovi. Soutěž žen až do posledního kilometru vedla Denisa Kozáková (na foto jako vítězka kategorie nad 45 let), ale v koncovce ji zaskočila nakonec vítězná Aneta Brožová. Den před tím se běžel Vrchlabský kros a v něm ve finiši porazil Radoslav Groh Jirku Čivrného. Před tím byl v Jestřeních horách Jestřebí kros, po startu s výběhem na nejvyšší vrchol Švédský vrch. Zde vyhrál ve stylu start cíl Dominik Sádlo před Kamilem Krunkou. V ženách uspěly veteránky padesátnice, a to Taťána Metelková za níž doběhla Dáša Kynčlová.

Dalším pokračováním soutěže bude mimo jiné v neděli19. května jubilejní 40. ročník běhu v Peřimově u Jilemnice. Je to jedna z malá akcí, která se uskuteční ve Velké ceně na území Libereckého kraje. Muži zde běží obrátkovou silniční desítku, ženy šestku. Start je v deset hodin.

V týdnu, ve středu 22. května, se na známé monacké lesní trati u Slatiňan na Chrudimsku uskuteční členitá Janderovská desítka. Start je v 18 hodin a pořadatelé letos vypisují limit na absolvování této nelehké desítky, a to 80 minut. Takže bacha, aby jste neměli v cíli problém. Následující víkend, v neděli 26. května, se na Labské cyklostezce u Hradce Králové, ve Vysoké nad Labem, pod novým názvem Vysocká pětka uskuteční obrátková silniční pětka. Start a cíl je u vysockého sportovního areálu a poběží se směrem na Hradec a zde je plánován vzhledem k provozu na cyklostezce start již na 9:30. Přihlášky dopředu jsou na tento závod do 22. května. Info na https://facebook.com/…31163468070/