Devátá etapa Lysacupu se běžela z Ostravice-hřiště. Jedná se o nejdelší etapu Lysacupu s délkou 8,8 kilometru a převýšením 890 metrů! Jak je zvykem, tak na Silvestra běží závodníci v různých maskách a převlecích.

Startovalo se v 9 hodin, aby se předešlo kolizi s lidmi přicházejícími na Lysou horu. Sníh závodníci uviděli až poslední 2 kilometry, jinak běželi po celkem suché trati.

Po startu se začalo hodně ostře, protože první kilometr byl téměř celý po rovině. Na čele nechyběl Tomáš Lichý (Splašení goroli) a opět nedal nikomu šanci.

„Vzal jsem za to hned v prvním ostrém kopci. Asi 2 kilometry se mě držel ještě týmový kolega Milan Damek, ale jinak jsem běžel sám a navyšoval svůj náskok nad ostatními. Výborné podmínky pro běh a povzbuzování kolem jdoucími turisty zařídily, že to šlo skoro samo,“ řekl po závodě Tomáš Lichý.

Tomáš doběhl etapu v traťovém rekordu. Pomohla mu v tom obleva a samozřejmě skvělá forma. Na druhém místě se umístil Petr Hudeček (Opavské dupy) a třetím Radim Kasalík (Opavské dupy).

V ženách zaběhla skvěle Denisa Bartošová (X-Trail Orlová), která se umístila celkově na 22. místě. Druhá skončila Tamara Stonová (Fialové kobry) a třetí Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava). Měl jsem co dělat, abych nechal Denisu za svými zády :-)

Celkově vede Tomáš Lichý (Splašení goroli) a v ženách Denisa Bartošová (X-Trail Orlová). Tomáš se dostal na první pozici, protože se nyní škrtly dvě nejhorší etapy. Závodníci to budou mít s ním těžké, pokud bude mít v plánu obsolvovat celý program Lysacupu.

Jsme právě v půlce Lysacupu, takže je ještě dost času něco udělat s celkovým umístěním.

Příští týden startuje etapa v neděli z přehrady Šance. Na startu čau!

Výsledky

Foto 249× – Jindrich1950

Foto 111× – Petra Tomanová