Kalendář v prvorepublikovém retro nádechu nafotily Rychlý holky aneb atletická skupina trenérky Martiny Blažkové. „Muži by asi víc ocenili akty, ale my jsme chtěly vyzkoušet něco jiného. A budeme rádi, když si nás pověsí na zeď i malí atleti,“ řekla s úsměvem Denisa Rosolová, jedna z hvězd a členek Vittore teamu.

Loňská vicemistryně Evropy v běhu na 400 metrů překážek prý zažila nejtěžší chvíle při sestavování pyramidy při jedné z fotografií. „Jsem nesilnější a tak si nemohla vybírat pozici a musela dolu. Holky pořád padaly, já je chytala a utržila při tom dost ran,“ zavzpomínala.

Fotograf Jiří Kottas dával svých osm figurantek dohromady po celý měsíc, kdy měly přece jen volnější program. Mezi dvanáctku obrázků vybral šatičky na kolonádě, osmiveslici, lázeňské koupele v bahně nebo golfovou lekci. Další povedené jako projížďka na koních už se nevešly a zůstaly jen na obálce. „Poznal jsem milé, krásné a inteligentní dámy,“ chválil pak své objekty.

„Ať se prodává a holkám se daří ve sportu i v životě,“ pokřtil kalendář jeden z kmotrů, herec David Suchařípa. Spolu s ním si šampaňským v pražském hotelu Ambassador/Zlatá husa přiťukli desetibojařský trenér Josef Karas, veslařský šampion Ondřej Synek nebo zpěvačka Hana Křížková.

Kalendář se prodává za 299 Kč na www.rychlyholky.cz a 50 Kč z každého kusu půjde na Konto Bariéry.

Denisa Rosolová bude sledovat, jak ubývá z nákladu 750 kusů, na dálku. Jako jediná ze skupiny vyráží na tréninkový kemp od Jižní Afriky. „Tak nějak to vyšlo, ostatní už mají méně prostředků. Jedeme s trenérkou, ta bude mít asi skoro dovolenou a sparingem, Tomášem Bočkem, přítelem Kateřiny Hlavaté od nás ze skupiny,“ prozrazuje.

Zhruba měsíc už je v přípravě. „Oproti loňsku něco změníme. Byla jsem hodně unavená. Teď začneme pomaleji a půjdeme víc do kvality. S kluky se mi to líbí (druhý z „Rychlých holek“ je 18letý junior Michal Dvořák má zaběhnuto 49,14, pozn. red.). Běží přede mnou, já nevlaju, snažím se, oni zase chtějí zůstat vepředu. Je to větší zábava,“ vypráví.

V zimní hale plánovala všestranná atletka vyzkoušet pětiboj, ale z obavy o zranění tuhle variantu nakonec zamítla. „Budu běhat čtvrtku i šedesátku překážky, to by mi mělo pomoci do rychlosti,“ chystá se.