Sluncem prozářené, ale studené a trochu větrné, takové bylo nedělní dopoledne na Prajzske. Konal se zde letošní poslední závod ze série Kobeřických běhů, a to půlmaraton, jehož trasa vede ulicemi obce, má pět okruhů s převýšením okolo 200 m a trať je certifikovaná ČAS.

V devět hodin dopoledne se tak na start postavila třicítka závodníků, aby poměřila své síly na celkem náročné asfaltové trati a zabojovala o body v Prajzsko-opavské běžecké lize. Po tradičním výkladu trati z úst pana Halfara bylo odstartováno.

Hned od začátku šla do vedení dvojice Marek Radomský a Luděk Slonina, která hned po prvním okruhu začala utíkat i zbytku startovního pole. V průběhu závodu však Radomský začal pomalu navyšovat tempo, kterému Slonina nestačil a Radomský tak do cíle doběhl již zcela osamocen s dvouapůl minutovým náskokem a v čase 1:19:29 zvítězil.

Druhý doběhl Luděk Slonina (1:21:58). To na třetí příčce se pořadí v průběhu závodu změnilo, kdy do čtvrtého okruhu běžel na bronzové pozici Tomáš Janeček NAPOHODU! Bike Team Píšť, kterého pomalu ale jistě dobíhal Robert Chrudina a na konci čtvrtého okruhu šel před něj a v čase 1:24:28 si doběhl pro bronz.

Mezi ženami dnes suverénně zvítězila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (1:31:22), která si doběhla pro třetí vítězství v řadě za sebou na této trati. Druhá doběhla Marie Vybíralová AO Kobeřice (1:39:29) a třetí Hanka Cigánková (1:49:24). Na každého účastníka čekala v cíli teplá klobáska a studené pivo.

Závěr patřil vyhlašování medailistů, na kterém se rozdávaly obálky s korunkami. Počasí dnes běhu přálo a všichni si tak užili závodní dopoledne, a za to patří opět dík všem pořadatelům a partnerům akce, že pro všechny letos opět připravili „Kobeřice plné běhu".

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného