21. ročník Hrabovského půlmaratonu v sobotním dopoledni přivítal rekordních 124 závodníků do Ostravy, aby poměřili své síly v dalším závodě Moravskoslezského běžeckého poháru a Hrabovském poháru.

Na všechny tak opět čekalo šest asfalto-šotolinových okruhů Hrabovskými loukami za velmi horkého a slunečného počasí, a to se promítlo i ve výsledných časech všech závodníků a někteří dokonce i vzdali.

Byl připraven i tří okruhový čtvrtmaraton pro ty, co se nechtěli tak dlouho trápit na rozpálené trati. Čtvrtmaraton tak vyhrál Martin Tofel (39:55), kterého celou dobu stíhal, ale nedohnal Jan Benbenek MK Seitl Ostrava (40:01) a třetí doběhl Patrik Hanzlík (43:48).

Mezi ženami zvítězila Petra Pastorová Maras Team (47:19), která se šla zahřát před zítřejším závodem v Polsku. Druhá skončila Lucie Bačová AKEZ Kopřivnice (52:15) a třetí Zuzana Lippová SK Černé plíce (53:06).

To půlmaraton suverénně ovládl a tratí doslova proletěl David Flaša Abstinenční repre (1:21:05). Až pět minut za ním doběhl druhý Marek Škapa MK Seitl Ostrava (1:26:36) a třetí skončil Ondřej Dominik MK Seitl Ostrava (1:27:22).

Mezi ženami byla jasnou favoritkou Eva Filipiová Alisy Sport Team, která svou roli potvrdila a v čase 1:29:09 zvítězila také stylem start-cíl. Druhou příčku po celou dobu s přehledem kontrolovala Jaroslava Ježková SALOMON (1:30:55). O třetí příčku se čekal souboj mezi Hanou Legerskou AK SSK Vítkovice a Markétou Kašnou TJ Jäkl Karviná, který se však nekonal, kdy Legerská Kašné v druhém okruhu začala utíkat a postupně svůj náskok navyšovala a doběhla si v čase 1:32:46 pro bronz. V cíli na všechny čekala medaile a bylo připraveno občerstvení, pivko, ionťáky a dva druhy polévky, kterou kupodivu i v tom horku všichni s chutí snědli.

Tečkou za celým závoděním udělalo vyhlášení medailistů napříč všemi kategoriemi, kteří si odnesli dárkové poukazy na nákup do Alberta, poukaz na analýzu zdravotního stavu a nechyběly tradiční ponožky s logem Hrabovských běhů. I přes velmi horké počasí se závodní dopoledne vydařilo a za to patří dík všem pořadatelům okolo Martiny, Ládi a Romana, kteří „Hrabovky“ pro všechny běžce připravují.

Výsledky