Krásné jarní slunečné a hodně ufoukané počasí dnes provázelo 68 závodníků na 38. ročníku Štěpánkovického krosu, který byl dalším závodem Prajzsko-Opavské běžecké ligy. Všichni se tak v ranních nedělních hodinách sjeli do Prajzske dědiny přezdívané „Palestina“, aby absolvovali 11,8 km dlouhou dávku zvlněných asfaltových, šotolinových a lesních cest v okolí obce. Start byl tradičně v areálu místního fotbalového hřiště, v jehož okolí byly připraveny silniční závody pro děti a žactvo od 60 m až po 1500 m.

Nejprve si tak zaběhaly děti a po nich přišel v deset hodin na řadu start hlavního krosového závodu. Ten dnes suverénně ovládl v čase 45:14 Robert Chrudina a nikomu ze soupeřů nedal sebemenší šanci. Druhý doběhl David Hartig Burik Running Team (48:09) a třetí Tomáš Janeček NAPOHODU! bike team Píšť (48:35).

Mezi ženami se dnes moc nezávodilo, to, když Petra Pastorová MK Seitl Ostrava a Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná až do jedenáctého kilometru běžely spolu a jen si tak povídaly a až v posledním kilometru Pastorová trochu zrychlila a doběhla si v čase 54:55 pro vítězství. Druhá Kašná (55:30) finišovala půl minuty za ní. Třetí příčku po celou dobu zkušeně kontrolovala Iva Pachtová TJ Jäkl Karviná (56:43).

Celou trasu závodu absolvovali také chodci v rámci turistického pochodu pro veřejnost. V cíli na všechny čekaly vynikající koláče a čaj, a kdo chtěl, dostal ho i s rumem.

Před polednem proběhlo slavnostní vyhlášení medailistů, které udělalo tečku za celým závodním a turistickým programem. O další body do běžecké ligy se bude bojovat hned ve středu na svátek práce, a to v Jilešovicích na Májovém běhu okolo Nezmaru.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného