Letos již po šestnácté se v okolí dřevěného kostelíka sv. Kateřiny v Ostravě-Hrabové závodilo. Ve čtvrtečním pozdním odpoledni se tak stopadesátka běžců a běžkyň postavila na start Kateřinského běhu Hrabovou, který je zařazen do Moravskoslezského běžeckého poháru a Hrabovského poháru.

Na všechny zúčastněné tak čekal 4,9 km dlouhý, lehce zvlněný asfaltový závod okrajem obce a místními loukami. Oproti minulým ročníkům pořadatelé připravili novou dvouokruhovou trať a nezapomněli ani na děti a žactvo, které závodilo v okolí kulturáku, kde bylo zázemí, start a cíl.

Za slunného, ale chladnějšího a lehounce ufoukaného počasí vyslal pan starosta Milan Slíva všechny běžce na trať. Do čela startovního pole šla čtyřčlenná skupinka, a to David Flaša Abstinenční repre, Tobiáš Pavelka SK Oceláci Ostrava, Miroslav Mokroš FreeRun Vratimov a Daniel Matejovič Běž.cz. Borci beželi celou dobu pospolu, až v půli druhého kola se skupinka roztrhala. Jako první doběhl do cíle David Flaša (16:51), druhý Tobiáš Pavelka (16:57) a třetí Miroslav Mokroš (17:04).

Kategorii žen dle očekávání s přehledem ovládla Petra Pastorová MK Seitl Ostrava (18:11). Stříbro brala Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (18:59) a bronz teprve jedenáctiletá závodnice AK SSK Vítkovice Natálie Ester Kašná (20:52), která se stala i nejrychlejší juniorkou.

Nejrychlejším juniorem byl František Herman (18:22). V cíli na každého čekala účastnická medaile a k zakousnutí byly muffiny a chlebíky s různými pomazánkami. K zapití bylo pivko či ochucený Birell. Závěr akce patřil vyhlášení medailistů ve všech kategoriích, kteří obdrželi dárkové tašky a poukazy. Velký dík opět patří všem pořadatelům Hrabovských běhů, že se postarali o perfektní běžecký zážitek!

Výsledky: https://www.vysledkybeh.cz/…sky2024/5km/

Foto Ilona a Libor Hromádkovi https://eu.zonerama.com/…bum/11340023#…