Hned dva nového běhy se uskutečnily v sobotu 17. srpna ve východních Čechách. Nový závod zařazený do Velké ceny východních Čech v bězích byl v Hořičkách na Náchodsku. Zde byli i nejlepší běžci soutěže a absolutní pořadí bylo Kamil Krunka, Jirka Čivrný a František Vagenknecht, v ženách byla nej Taťána Metelková.

A první ročník Křivinského krosu se uskutečnil v obci Křivice u Týniště nad Orlicí, zde byl náš tým. Ještě před závodem mě zaujal pomník, který uvádí, že se v této obci narodil malíř Josef Čapek. V rodině mám jednoho Čapkologa, tak jsem se ho na to zeptal a stejně jako wiki vypálil Hronov, ale i na ofiko stránkách Křivic je tato skutečnost uvedena.

Dle parametrů, 8 km a součet stoupání cca 300 metrů, se dalo tušit, že závod bude pěkná gajda, naštěstí v tropickém vedru se běželo v lese. Po úvodním houpavých cca dvou kilometrech přišel úsek nazvaný Bobík. Člověk se musel pořádně před ním rozběhnout a setrvačností ten malý kopeček dát, prudký povrch byl totálně hladký, takže v koncovce se moc zabrat nedalo. Já jsem tedy zůstal viset jako to kyvadlo v bodu obratu, chyběl mi krok, a nakonec se mi podařilo nějak se převážit a udělat ho. Pak přišel neběhatelný úsek nazvaný K2.

Vítězný Tomáš Kyncl (na foto v zeleném dresu na čele) z Holic 33:22 minuty ho teda prý dal. Mě se v cíli přišel zeptat třetí muž kategorie nad 50 let Pepa Jakeš z Týniště, zda jsem ho vylezl po čtyřech, ale já vidouc jeho náročnost, jsem si pod ním nalamál klacky jako hůlky a vyšel ho.

Poslední peckou bylo cca kilometrové stoupání nazvané Drsnej Harry, ale to se dalo i vybhnout.

Tomáš Kyncl vyhrál muže nad 50 let. Celkově druhý byl nejlepší mladík Radek Dvoráček z Vamberka za 35:33.

Nejlepší ženou byla nejlepší běžkyně Dobrušska Kateřina Černíková za 39:38, na foto je zcela vlevo s číslem 2. Druhá Anna Burdová z Týniště za 41:28. Ženy nad 50 let vyhrála Markéta Tichá z Týniště za 61:58.