Ze silnice do terénu, z terénu na silnici… Nejstarší silniční závod kontinentu a nejlepší terénní závod (nejen) loňského jara oznamují spolupráci. Je drsnější Petřín hned na úvod, nebo Hrdlořezák před finišem? Vyzkoušejte na vlastní kůži špičkové běhy v Praze! V červnu 11 km Salomon Citytrail na Petříně a v září 10 km silniční klasiku Běchovice-Praha.

První šanci ochutnat běžeckou porci máte už ve středu 17. června v 18 hodin při společném tréninku u menzy strahovských kolejí. „U příležitosti prvního závodu chceme dát lidem šanci připravit se s námi na závod druhý,“ říká Martin Dvořák z organizačního týmu Salomon Citytrailu Praha.

A tak pozval elitní české atlety v čele s halovým mistrem Evropy Jakubem Holušou, aby předvedli ukázky ze svého tréninku a se zájemci si společně zaběhali. Na drsném pětikilometrovém okruhu v petřínském svahu poběží Holuša v barvách Běchovic proti trailaři Tomáši Bystřickému v barvách Citytrailu.

Asistovat bude i reprezentační kouč, bývalý mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák, nebo světová šampionka v aerobiku Denisa Barešová. Obě běžecké akce podporuje i olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda.

„Chceme z tradičních a někdy zbytečně démonizovaných Běchovic vytvořit atraktivní běžeckou akci pro všechny a tahle spolupráce se nám moc líbí, protože Citytrail Praha právě takovou akcí je,“ doplňuje Milan Beneš, který má na atletickém svazu na starost běhy mimo dráhu.

Při společném tréninku bude k dispozici testovací centrum hodinek Suunto a běžecké obuvi Salomon s kolekcí přímo pro citytrail. „Proběhnutí i trénink zopakujeme ještě na stejném místě příští středu opět v 18 hodin, tři dny před startem Citytrailu,“ doplňuje Martin Dvořák.