Od 6. do 9. listopadu budou Brněnské výstavy a veletrhy pořádat veletrh SPORT Life.

Občanské sdružení Sportuj s námi, pořadatel Boskovických běhů a Půlmaratonu Moravským krasem, přijali od vedení Veletrhů Brno, a.s. nabídku na uspořádání běžeckých závodů v rámci doprovodného programu veletrhu SPORT Life.

Erik Řezník, sportovní ředitel Sportuj s námi, vysvětluje, jak na nabídku zareagovalo: „Pro Sport Life Run 2014 jsme připravili nový formát běhů, budeme se snažit zapojit běžce do dění veletrhu, zajistit pozornost návštěvníků a zatraktivnit jim zázemí a trať běhů. Zázemí pro běžce bude v pavilonech F a M, běhy budou probíhat i uvnitř ostatních výstavních pavilonů. Centrum běhu a vyhlášení výsledků proběhne ve veletržním pavilonu F.

Do Sport Life Runu se budeme snažit přenést všechno to, co si běžci oblíbili na našich bězích – perfektní zázemí pro běžce a doprovodný kulturní program pro pobavení. Našim hlavním cílem je vytvořit skvělou atmosféru, ve které všichni budou mít radost z běhání, sportu, potkávání se s kamarády a potěšení se sdílení sportovních zážitků.

Závody Sport Life Run jsou dvoudenní a byl pro ně vytvořen atraktivní pěti kilometrový okruh. Start i cíl je v pavilonu F a dále trať vede po brněnském výstavišti po externích plochách včetně Centra vzorových domů i uvnitř pavilonů. Největší atrakcí pro běžce bude proběhnutí pavilonem Z.

Po vběhnutí do pavilonu budou běžci vybíhat 79 schodů s úhlem stoupání 26° na ochoz. Zde nad hlavami vystavovatelů a diváků proběhnou po galerii ochozu a opět po stejném počtu schodů seběhnou dolů na další trať.“

V sobotu 8. listopadu je na programu Ženský běh na 5 km (jeden okruh), určený pro běžkyně, kterým se běh stal koníčkem, ale také smyslem života.

Součástí běhu je i Týmový běh. Pro účastnice připravili pořadatelé projekt „Vy běžíte, my hlídáme“, v rámci kterého předvedou dětem během závodu projekt „Děti sportují s námi“, skládající se z atletické a gymnastické přípravy nejmenších.

V neděli 9. listopadu se poběží Veletržní běh na 10 km (dva okruhy) určený běžkyním i běžcům od 15 let, kteří pravidelně běhají. Součástí běhu je i Týmový běh.

Nedělní závod poběží i Daniel Orálek, který hned po doběhnutí bude podepisovat svou novou knihu „Můj dlouhý běh“. Kniha bude samozřejmě na veletrhu k zakoupení.

Proč si prodloužit sezónu a zúčastnit se běhů Sport Life Run? Každý zaregistrovaný běžec obdrží:

• Funkční tričko Newline v dámském a pánském provedení (garance pouze do 20. 10. 2014)

• Zdarma vstup na veletrh SPORT Life Brno

• Dárek formou překvapení – více se o něm dozvíte zde

Zaregistrovat se můžete a podrobné informace získáte na stránkách Sport Life Run

PŘIJĎ A BĚHEJ!