Unikátní běžecký závod s podtitulem “Přes město, přesto přírodou” protáhne běžce pražskými turistickými místy i nefalšovanými trailovými úseky. Vyhraje ten, který umí běhat v kopcích, má rychlost na asfaltové úseky, ale zvládne i techniku seběhů a je dost šikovný, aby se nezrakvil na schodech a dalších urbanistických nástrahách. Na závodníky čeká trasa dlouhá 16 km a k nejkrásnějším úsekům patří průběh Jelením příkopem a stoupání Botanickou zahradou v Troji. Závod startuje v neděli 19. října v 10 hodin.

Obliba městských běhů, které nevedou jen po silnici, ve světě neustále roste a ČEZ City Trail Run Prague si dělá ambice, zařadit se mezi ty nejzajímavější. Originální na pražském závodě je start a cíl na různých místech. Závodník tak proběhne velkou část města, nikde se nevrací, neběží po stejných místech. Věci ze startu mu během závodu převezou pořadatelé do cíle, kde na závod navazuje běžecká afterparty.

Tak těžký a rozmanitý city trail se možná neběhá nikde na světě. Ač se to nezdá, Praha je pro tento typ závodu ideální místo. Kde jinde můžete běžet sadem, vinicí, královskou i botanickou zahradou, příkopem, tunelem, finišovat v nemocničním parku, a to vše v úchvatných kulisách stověžaté Prahy? Běžci na trati dlouhé 16 kilometrů nastoupají přes 400 metrů převýšení a pod běžeckými botami okusí asfalt, dlažbu, schody, šotolinové cesty i úzké pěšinky kopírující svah a padající střemhlav do údolí. Svojí náročností trať předčí půlmaraton. Kdo má rád štafetové závody, uvítá možnost zdolat trasu jako dvoučlenná štafeta.

Termínově závod zapadá do podzimních krosů a je ideální objemovou přípravou na legendární Velkou Kunratickou, která je o tři týdny později.

„Letos bych chtěl na Velké Kunratické zvítězit počtvrté v řadě a opět se pokusit o překonání traťového rekordu. City Trail Run Prague je ideální příležitost, jak si zazávodit s nejlepšími domácími běžci, dobře potrénovat a ještě proběhnout části Prahy, které jsem dosud ani neznal,“ plánuje svoji účast v závodě Jan Procházka. Soupeřem mu bude například pražský rodák Jan Mrázek, čerstvý vítěz Salomon Trail Running Cup na Lipně.

Videotrasu závodu a všechny důležité informace najdete na stránkách www.citytrailrun.cz.