Vrcholná běžecká událost sezony čeká českou kotlinu. Už v neděli se běží 19. Volkswagen maraton Praha. A tak není divu, že v maratonském rytmu utíká i Tempo, desáté vydání běžeckého týdeníku na ČT Sport. V premiéře dnes ve 23.05, v reprízách pak ve středu ve 13.30, v pátek v 10.05, nebo další úterý v 5.40 a ještě příští sobotu 17. května ve 4.30. A pak samozřejmě stále k dohledání na ivysilani.cz nebo youtube.

„Vyladit formu na maraton je obdobně komplikované jako vyladění celého života,“ říká ve své Běžecké škole Miloš Škorpil. A přidává rady do posledních hodin před závodem. Jak důležité je uvolnit klouby krouživými pohyby? Jak si připravit energetický gel a kam na trati odhodit použitý kelímek na pití?

K tomu vám ukáže svůj speciální tkaničkový grif a pro výkonnostněji zaměřené běžce připraví i v době chytrých hodinek kartičku s předepsanými mezičasy. A známý fitness kouč David Huf ještě ukáže základní strečinkový cvik pro běžce.

Pak uvidíte reportáž o dvou tisících světlušek v pražské Stromovce. Nelétaly, ale běžely. Byla mezi nimi i Aneta Langerová a za jeden večer se tu vybralo čtvrt milionu korun. Ostatně, jak umí pomáhat běh a zvláště maraton, vám ukáže megafirma – ČSOB, ale i partička studentů v organizaci Running with those that can´t. Víte, že ji šéfuje Petr Oliva, český reprezentant ve futsalu, malém fotbale v hale?

Signore Maraton rozběhal Česko a Tempo rozběhalo jeho. Podívejte se, jak běhá Carlo Capalbo. A co vypráví o své filozofii ve chvíli, kdy se chystá otevřít Běžecké nebe. „Maraton funguje a tedy funguje celé Česko,“ říká původem Ital, který našel druhý domov na břehu Vltavy.

Bystré hlavy čeká i soutěž, tentokrát se snažší otázkou. Vyhrát můžete běžecké tričko adidas, náramky Phiton, sportovní výživu Nutrend a nově také lýtkové kompresní návleky značky Compress Sport.

Tak držte Tempo, u obrazovek i v neděli na trati.


Autorem reportáže je Tomáš Nohejl, sportovní novinář, běžec, triatlonista, lyžař atd., a majitel komunikační agentury. Baví ho cestovat za sportem a poznávat zajímavé lidi, prostě „být u toho“, kde se něco děje a vzniká.