Tak jako ve všech koutech naší republiky, tak i v Ostravě se ve středečním pozdním odpoledni konal další ročník T-Mobile olympijského běhu. Pro necelou dvoustovku závodníků byly opět připraveny tři distance v Komenského sadech, a to 1 km pro děti a 5,1 km (2 okruhy) a 10,2 km (4 okruhy) pro dospělé. Celé závodní odpoledne provázelo úmorné dusno, ale i tak byly k vidění pěkné výkony na všech tratích.

Dětskou trať nejrychleji proběhli Jáchym Doležel (3:46), druhá za ním doběhla první holka Nela Pálová (3:47). Druhý z kluků byl Kristián Patrick Kučera AK SSK Vítkovice (3:47) a třetí Vojtěch Suchomel (3:47). Druhá z holek skončila Alexandra Janíková (4:02) a třetí Viktorie Szolony (4:11).

V šest hodin odpoledne tak jako jinde po celé České republice se na trať vydali společně závodníci pětky a desítky. Nejprve se bojovalo na pětikilometrové trati. Zde všem hned od začátku utekl Rudolf Hradil a běžel si tak svůj závod a jediným soupeřem mu byl vodič na elektrokoloběžce. Jeho cílový čas byl 18:40. Druhá za ním doběhla první žena Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (20:34), která zvítězila také stylem start-cíl. Druhým z mužů byl Libor Matuš (21:27), na kterého po celý závod dotíral Ukrajinský závodník Dmytro Yeryskovskyi Dixon Mykyta UK (21:33), ale zdolat se mu jej nepodařilo a bral bronz. Druhou ženou byla Michaela Tomášová (22:46) a třetí skončila Markéta Drnovská (24:45).

Na desítce běžela od počátku skupinka tří borců a pěkně spolupracovala. V průběhu třetího kola se však roztrhala a začalo se závodit. Nejrychleji do cíle doběhl Jan Vojtek Japasport.cz (41:18). Druhý za ním skončil Daniel Kocián Hupnakolo.cz (42:42) a třetí Jakub Beránek J-elita Ostrava (43:12).

Mezi ženami šla od počátku do vedení Hana Legerská AK SSK Vítkovice, kterou však celou dobu neúprosně stíhala Barbora Halamíčková a asi kilometr před cílem šla před ní a v čase 46:36 zvítězila. Legerská (46:49) tak brala stříbro a pro bronz si doběhla Denisa Horáková (50:09).

V cíli na každého závodníka čekala tradiční účastnická medaile a drobné občerstvení. Závěrem celého olympijského odpoledne bylo vyhlášení medailistů, pro které byly připraveny krásné medaile a ceny od partnerů akce. I přes úmorné vedro, které panovalo, tak všichni závodníci podpořili svým výkonem olympijskou nadaci, která dál pomáhá mladým sportovcům, a to je myšlenkou celé této akce.